Koleksi 5 Resepi Kek Pisang

Artikel kali ini saya ingin kongsikan 5 koleksi Resepi Kek Pisang yang telah dikongsikan oleh dari rakan-rakan Blogger di luar sana. Anda boleh tengok sendiri gambar-gambar di bawah. Jika anda rasa nampak sedap, bolehlah dapat resepi dari mereka dan cuba membuat kek pisang tersebut di rumah.
Seperti yang anda lihat dalam gambar, adalah Kek Pisang yang resepinya telah disediakan Oleh: Azie Kitchen
Nampak dalam Gambar, sememangnya kek pisang ini sangat menyelerakan.
Bahan-bahan bagi menyediakan kek pisang tidaklah sukar dan pembuatannya juga mudah.
Bahan bahan yang beliau gunakan adalah:
4 biji pisang emas – lecek (saya guna 5 biji)
1 cwn gula kaster
1 cwn minyak jagung
4 biji telur gred A (saya guna gred B)
Bahan ayak:
1 1/2 cwn tepung gandum
1 sk soda bicarbonat
1 sk baking powder
Nak belajar buat kek pisang ni silalah berkunjung ke Blog http://aziejaya.blogspot.my/




Resepi Kek Pisang 2 : dikongsikan oleh Blogger Diari Seorang Mama
Resepi KEK pisang yang dihasilkan lebih mudah kerana menggunakan sukatan cawan. Bahan-bahan yang digunakan juga hampir sama. Selamat MENCUBA !!
Bahan untuk diayak adalah seperti; 
– Dua (2) cawan tepung gandum
– Satu (1) tsp baking powder
– Satu (1) tsp soda bicarbonate
– Tiga (3) biji telur gred A
– Satu (1) cawan gula perang. Nak guna gula kastor pun boleh
– Satu (1) cawan pisang lemak manis yang telah dilenyek
– Setengah cawan minyak masak
– Satu (1) tbsp ovalette
– Satu (1) tsp esen vanila (Sepatutnya kena guna esen pisang. Hentam ajelah!)
– Secubit garam
Nak ketahui lebih lanjut, kaedah pembuatannya silalah berkunjung ke Blog https://iamaproudmama.blogspot.my/
Resepi Kek Pisang 3 : dikongsikan oleh Blogger http://patyskitchen.blogspot.my/




Resepi ini nampak sedikit kelainan pada rupanya tetapi rasanya pasti sedap dan menyelerakan.
Resepi Kek Pisang 4 : dikongsikan oleh Blogger http://daridapurmiza.blogspot.my/
Katanya resepi kek pisang ini pernah viral di Facebook. Nampak macam menarik kan.
Sedap atau tidak anda boleh mencubanya.
Resepi Kek Pisang 5 : dikongsikan oleh Blogger https://cikmatahariku.blogspot.my/
Resepi ni ada kelainan kerana Kek Pisang ini diKukus dan lebih Moist.  Nama resepinya ialah “Kek Pisang Kukus Moist Yang Sedap”.
Cara pembuatan kek pisang ini sangat jelas dan pasti siapa yang mencubanya akan lebih faham kerana langkah-langkah penyediaan diceritakan dengan jelas.




 



 

1 2